Ga naar Content

Michel Vonk nieuwe trainer Telstar

VELSEN SC Telstar heeft Michel Vonk aangesteld als de nieuwe trainer voor het aankomend seizoen. De voormalige verdediger was tussen 2011 en 2013 nog trainer bij Sparta. Hij tekent een overeenkomst voor één seizoen.

In Velsen zijn alleen de twee keepers zeker van een contract voor volgend seizoen. "Ik zal dus niet op vakantie gaan", vertelt Vonk. "Er is nog genoeg werk aan de winkel." Over de invulling van de technische staf wilt hij nog niks zeggen. René Ponk en Alami Ahannach beschikken over aflopende contracten. "Ik ga er wel vanuit dat wij tijdens de eerste training een goede selectie zullen hebben", aldus de nieuwe trainer.

"Ik kijk vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Telstar is een kleine, maar wel een hele warme club."

Vonk maakte in 1986 zijn debuut bij AZ, waarvoor hij 111 wedstrijden speelde. Zijn carrière voerde hem langs SVV, Dordrecht'90, Manchester City, Oldham Athletic, Sheffield United en MVV. Op 15 augustus 1992 was Vonk één van de dertien buitenlandse voetballers die in actie kwamen op de allereerste speelronde in de Premier League.

Vanaf het seizoen 2011/12 was Vonk de hoofdtrainer bij Sparta Rotterdam. Op 2 april 2013 werd hij, een dag na de viering van het 125-jarig jubileum, ontslagen.

"Ik ben erg blij om als trainer aan de slag te gaan bij Telstar en ben verheugd dat zij in mij de geschikte persoon zien. Ik heb er veel zin in. Telstar komt op mij over als een warme club met een mooie historie, trouw publiek en trouwe sponsoren. Daarnaast geeft het mij de mogelijkheid om met jonge spelers te werken. Ik zie het als een uitdaging om nu een selectie bij elkaar te zoeken en daarmee het komend seizoen goed te presteren", aldus de enthousiaste Michel Vonk.abc5media_video_0