Ga naar Content
Noord-Holland

Straatkrantverkoper dankzij Castricummers alsnog naar Tunesië

24 september 2014, 22.29 uur
Door: · Foto: Hussein Abedine

CASTRICUM Talloze Castricummers doneren deze week iets voor de dakloze straatkrantverkoper Mimoun Djeridi. Toen hij bijna 300 euro bij elkaar had gespaard om zijn familie in Tunesië te bezoeken, werd zijn portemonnee gestolen.

Omdat Mimoun al bijna twintig jaar straatkranten verkoopt in winkelcentrum Geesterduin, is hij bij een groot deel van de Castricumse bevolking bekend. Zijn plan was om komende week te vertrekken, maar de diefstal van zijn beurs gooide roet in het eten.

Collecte
Niet alleen het winkelend publiek vindt het zielig voor Djeridi. Ook Tom Beijer, Tino Borst en Hussein Abedine van de computerwinkel MyCom trekken zich zijn lot aan. Ze besloten een collectebus in de winkel te zetten en hun klanten te vragen iets te doneren zodat Mimoun alsnog naar zijn familie kan. 

Inmiddels zit er zo'n driehonderd euro in de pot. En het bedrag loopt nog op. De initiatiefnemers willen graag dat hij ook een leuk zakcentje kan meenemen op zijn reis. Mimoun zelf weet nog nergens van. "Aanstaande zaterdag willen we hem verrassen met het geld", aldus Abedine.