Ga naar Content
Sport

ADO'20 trekt proefspeler van Telstar aan

15 april 2015, 17.40 uur · Aangepast 15 april 2015, 17.56 uur
Door: · Foto: ADO'20

HEEMSKERK Topklasser ADO'20 heeft Gert-Jan van Leiden vastgelegd voor komend seizoen. De middenvelder komt over van HSV Hoek, dat in de topklasse zaterdag uitkomt.

De 25-jarige Van Leiden liet al eerder weten te vertrekken bij Hoek, vanwege een verhuizing naar Amsterdam. Deze week is hij samen met Thomas van den Houten op proef bij Jupiler League-club Telstar.

Voor ADO'20 is degradatie uit de topklasse zondag nabij. "Het is zonde dat ik volgend jaar wellicht in de hoofdklasse ga spelen, maar dan gaan we vol voor promotie naar de topklasse", zegt Van Leiden tegen Topklasse.com. "Dat is namelijk wel het niveau dat ik nastreef."

'Nobody' in Amsterdam
Hij had meerdere opties voor volgend seizoen. De Heemskerkse club maakte de beste indruk. "De mensen met wie ik gesproken heb waren erg enthousiast. Ik heb echt een heel goed gevoel overgehouden aan de gesprekken. Verder kunnen zij ook maatschappelijk het een en ander voor mij betekenen en dat vind ik wel waardevol. Ik kom namelijk als een 'nobody' naar Amsterdam toe. Als ADO mij dan kan helpen met een opleiding of baan is dat wel prettig", vervolgt Van Leiden.

Telstar
Deze week traint Van Leiden mee bij Telstar. "Het is de bedoeling dat we een paar trainingen gaan meedoen. Ik zie het als een leuke ervaring en wie weet wat eruit voort vloeit." Op het moment dat Telstar Van Leiden wil hebben, geeft ADO’20 hem de ruimte om voor zijn kans in het betaald voetbal te gaan. Die afspraak heeft de club trouwens met alle spelers uit de selectie.

Zesde aanwinst
Eerder werd al bekend dat Rick Neele, Edwin Dekkers, Stefan van der Grijp, Ogur Kaya en Sven Berntzen komend seizoen op Sportpark De Vlotter actief zullen zijn. Van Leiden wordt gezien als de opvolger van Aaron Bruin, die naar OFC vertrekt.