Ga naar Content

Marinedagen Den Helder koersen af op 200.000 bezoekers [video]

DEN HELDER Sommige bezoekers van de Marinedagen konden letterlijk niet wachten tot de opening. Het evenement begon om 9.30 uur, maar een uur daarvoor stonden de eerste mensen al te wachten.

Veel oud-medewerkers van de Marine houden een reünie tijdens de Marinedagen. "Eens een marinier, altijd een marinier." lacht een bezoeker uit Brabant. Hij komt trouw ieder jaar naar de open dagen van de Marine. De band met zijn voormalig werkgever is sterk. 

Al snel neemt de warmte toe. Toch dat lijkt dat de mensen weinig te deren. De meeste bezoekers lopen rond met een flesje water in de hand. Er zijn diverse punten ingericht waar mensen hun flesje kunnen vullen. Geen overbodige luxe want de zweetdruppels biggelen over je rug.

Tijdens de Marinedagen worden diverse demonstraties gegeven. De KNRM laat een reddingsoperatie zien, de mariniers doen een amfibische landing en een Apache-helikopter maakt loopings boven de marineschepen.

Lees ook: 'Strijd' tegen kapers en drugssmokkelaars tijdens Marinedagen in Den Helder 

Zaterdag werd de open dag van de marine al goed bezocht er waren zo'n 75.000 bezoekers. Zondag om 9.30 uur gaan de poorten weer open voor het publiek.
abc5media_video_0