Ga naar Content

Bezwaren van buurt houden bouw 'Mona's megavilla' in Edam niet tegen

EDAM CDA-prominente Mona Keijzer mag haar droompaleis gaan bouwen in Edam, ondanks de bezwaren van buurtbewoners. Het pand zou veel te groot worden en er zou geen rekening worden gehouden met het naastgelegen fort.

Buurtbewoner Martijn Roos tekende bezwaar aan tegen de plannen. De rechter oordeelde vandaag dat hij geen recht van spreken heeft. Hij woont te ver van het terrein af om belanghebbende te zijn. Roos is teleurgesteld. "Ik ben hier opgegroeid en voel mij verbonden met de plek. Het is een boerenbuurtje met lage huizen waar zo'n hoog gebouw niet in past."

Al eerder probeerden andere buren de bouw tegen te houden. Door de Raad van State werd uitgebreid onderzoek gedaan. Daaruit werd geconcludeerd dat de bouw van een megavilla geen bezwaar is voor de omgeving. 

Evengoed zal Martijn Roos zijn toekomstige buurvrouw hartelijke verwelkomen. "Ik heb Mona Keijzer en haar echtgenoot al eens ontmoet. Het zijn hele aardige mensen. Het gaat ook niet om hen. Alleen, ze komt hier wel binnen, laat ik het zo zeggen."