Ga naar Content

Beddenrace gewonnen 'op mijn moeders macaroni'

NOORD-SCHARWOUDE Evert Veldman en Dennis ten Bruggencate hebben vanavond de beddenrace van Langedijk gewonnen. Gemiddeld liepen zij zo'n 22 kilometer per uur.

"Het was gaaf, zo fantastisch!," aldus Evert Veldman na afloop. "Langs het hele parcours staan mensen te juichen, dan word je gedragen." Het grote geheim volgens Evert? "Mijn moeders macaroni. En mijn zoontje; ik heb hem het hele jaar door de polder rondgeduwd in de fietskar."

abc5media_audio_0

Toch een beddenrace
Het leek er lange tijd op dat de populaire beddenrace van Langedijk dit jaar niet door zou gaan. Een gebrek aan deelnemers, strengere regels en teruglopende subsidie speelden het evenement parten.

Lees ook: Langedijk verliest geweldige traditie: de beddenrace

Maar vanavond bleek dat dit fraaie staaltje lokaal erfgoed toch nog springlevend is. Onder leiding van een nieuw bestuur vol enthousiaste mensen werd er weer ouderwets geracet. Door toppers én recreanten.

Lees ook: Beruchte Beddenrace Langedijk gaat toch door

De race in Noord-Scharwoude staat bekend als de zwaarste beddenrace van Noord-Holland, maar ook een heel gezellige. Het festijn, dat al 36 jaar bestaat, trekt jaarlijks zo'n 20.000 bezoekers.

Beelden van de race:

abc5media_video_0