Ga naar Content

Stadsnomade Den Helder geeft zwerversbestaan op na hereniging met dochter

DEN HELDER Na tientallen jaren geeft Alex de Beus, beter bekend als de Stadsnomade van Den Helder, de brui aan zijn zwerversbestaan. De reden is een wel héél opvallende.

Het Noordhollands Dagblad publiceerde vandaag een lang interview met de bekendste zwerver van de stad. In de krant valt het opmerkelijke verhaal te lezen dat De Beus (63) onlangs volledig werd verrast door zijn dochter. Sandra, nu 37 jaar, had haar vader niet meer gezien sinds haar tweede jaar en stond ineens voor zijn neus. "Als je verloren gewaande dochter na 35 jaar opeens voor je staat en zegt 'pa, kom mee, zo kan het niet langer'. Ik brak."

Lees ook: Helderse stadsnomade over afgebrande woning: "Zo'n end had ik niet verwacht" [video]

Kleinzoon
De Beus had het niet verwacht, maar ze vielen elkaar in de armen en begonnen te huilen. Het moeilijkste vond hij de ontmoeting met zijn kleinkind Jermo, de 12-jarige zoon van Sandra. De Beus was bang dat het jochie zou schrikken van zo'n 'ouwe, zwervende cowboy', maar niets was minder waar. Jermo vloog De Beus direct om de nek en zei: 'jij bent tenminste mijn echte opa!'

Op aandringen van Sandra is de stadsnomade van Den Helder met haar mee naar Enkhuizen gegaan. Daar heeft hij een eigen kamer gekregen in een 'uitbreidingswijk'. Alles lijkt er op elkaar, vindt De Beus, maar toch is hij blij met zijn nieuwe onderkomen. "Het voelt wel goed", zegt hij tegen de krant.

Af en toe in de buitenlucht
Zijn dochter moet alleen niet denken dat hij vanaf nu nooit meer in Den Helder komt. Af en toe zal hij nog lekker een nachtje in de buitenlucht slapen: "Ik moet niet in één keer te vast roesten."

Lees ook: Helderse stadsnomade moet vertrekken; "Het is me niet gegund" [video]