Ga naar Content
AMSTERDAM

Spookrijder A27 zes maanden de gevangenis in

24 september 2015, 16.59 uur
Door: · Foto: Wessel Kok

AMSTERDAM De 27-jarige Amsterdammer die met zijn drie kilometer lange spookrit in 2013 een dodelijk ongeluk veroorzaakte, gaat zes maanden de cel in en mag twee jaar niet meer rijden. Ook krijgt hij ook een voorwaardelijke straf van zes maanden met een proeftijd van drie jaar.

Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist. De oorspronkelijke eis van het Openbaar Ministerie was 15 maanden cel. Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut heeft uitgewezen dat de verdachte 's nachts de A27 ter hoogte van Laren opreed in de verkeerde rijrichting. Tijdens zijn rit botste hij tegen een andere auto, waarvan de bestuurder ter plekke overleed aan zijn verwondingen. 

De spookrijder had gedronken, maar of het alcoholgehalte van zijn bloed te hoog was tijdens van het ongeval heeft de rechtbank niet kunnen bewijzen. Daarom is hij vrijgesproken voor het rijden onder invloed. 

Zie ook: Dodelijk ongeval met spookrijder op A27 (video)

De vriendin van Bas, de 25-jarige jongen die omkwam, streed 10 september voor haar man tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak. De verdachte zelf was niet aanwezig tijdens de hoorzitting omdat hij het emotioneel niet aan zou kunnen.  

Lees ook: Weduwe spookrijder-dode strijdt voor haar man: "Er gaat een hoop door je heen"