Ga naar Content
Sport

Topklasse vooraf: AFC - HSC '21

19 december 2015, 14.49 uur · Aangepast 19 december 2015, 23.07 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM De winterstop is in aantocht, maar AFC moet eerst nog spelen tegen HSC '21. Winnen de Amsterdammers, dan kunnen zij zelfs nog naar de tweede plek stijgen.

In het begin van het seizoen eindigde de wedstrijd in 1-1, thuis denkt Logchies te kunnen winnen. "Ik verwacht dat wij de eerste helft van dit seizoen goed gaan afsluiten en met een prettig gevoel de feestdagen in gaan". Dat moet dan wel gebeuren tegen HSC '21, de nummer elf van de competitie. Al zegt de plek op de ranglijst niet zo veel, zegt Logchies. "HSC heeft een zeer goed voetballende ploeg. Het is eigenlijk knap dat wij nu zo veel meer punten hebben dan HSC op dit ogenblik." Opvallend is wel dat de ploeg uit Haaksbergen dit seizoen zes van de zeven uitwedstrijden verloor.

Tweede plek

Naast nummer drie AFC komen de nummers één en twee morgen ook in actie: De Treffers - WKE. De Treffers staat tweede, WKE is de eenzame koploper. Wint WKE en weet ook AFC te winnen, dan klimmen de Amsterdammers over De Treffers heen. Iets waar Logchies al enigszins vanuit gaat. "De laatste wedstrijd bepaalt altijd het gevoel. Als je morgen wint weet je dat je minimaal tweede staat in de competitie", aldus de geboren Amsterdammer.

Gebroken neus

Logchies heeft morgen een volledig fitte selectie ter beschikking. Dat betekent dat ook aanvoerder Magid Jansen gewoon van de partij is. Jansen brak vorige week in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen SWZ Sneek zijn neus en moest toen al in de eerste helft naar de kant, waarna Geoffrey Galata in de ploeg kwam. AFC - HSC'21 begint zondag om 14.00 uur en is live te volgen op de radio bij het programma NH Leeft en Sport. Een samenvatting op tv zie je om 19.10, 20.10 en 22.10 uur in NH Sport.

abc5media_audio_0