Ga naar Content

Telstar-trainer Vonk: "Samen moeten we weer tot het goede voetbal komen"

VELSEN-ZUID De winterstop is voorbij en de eerste wedstrijd in de Jupiler League van Telstar staat voor de deur. Vrijdag gaat het team van trainer Michel Vonk op bezoek bij RKC in Waalwijk.

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd uit bij Helmond Sport met ruime cijfers verloren (4-1). "We hebben er de volgende dag goed over gesproken en geprobeerd om een aantal verklaringen boven te krijgen. Daar hebben we het in de winterstop ook nog over gehad, dus hopelijk gebeurt dat niet meer", aldus de oefenmeester. 

Vonk was niet blij met de afsluiting van de eerste seizoenshelft. "We hebben een ambitie om in het linkerrijtje te komen en met zo'n wedstrijd wordt het alleen maar lastiger." Op de vraag wat er in de tweede seizoenshelft beter moet, antwoordde hij: "We kunnen voetballen en dat hebben we in de periode september tot en met november laten zien. Dat moeten we weer terug pakken, maar ook doorpakken. Op momenten dat het even tegen zit, moeten we met elkaar weer kunnen komen tot het goede voetbal. Dat is de volgende stap."

Ziekenboeg
Het wordt puzzelen in de opstelling van Telstar. Mohammed Ajnane was vandaag niet op het veld te vinden, hij was ziek. "Ook dat is een puzzelstukje", aldus Vonk. Reservekeeper Cor Varkevisser is er niet bij vrijdag. "Cor heeft vlak voor de winterstop last van zijn knie gekregen. Dat hebben we in de winterstop rust gegeven, maar dat heeft in eerste instantie niet geholpen. Bij verder onderzoek hebben ze iets gedaan en daarbij is het protocol dat hij binnen nu en twee weken verbetering moet voelen." Tim Keurntjes is geschorst voor de wedstrijd tegen RKC. Verder wilde Vonk wilde niet veel kwijt over de opstelling van morgen. Op de afsluitende training leek het erop dat Anthony Correia tegen de Brabanders gaat starten en dat Van den Broek, Knol en Tissoudali het middenveld gaan vormen. "Dat zien we morgen wel."

RKC-uit
De competitie wordt hervat met een uitwedstrijd tegen RKC. Gerust is Vonk niet op het treffen met de rode lantaarndrager in de Jupiler League. "Zij hebben ook een winterstop gehad en hebben ook de boel geëvalueerd. Er is een nieuwe speler bijgekomen en er zullen ook een aantal bij zijn die misschien een kans krijgen. Ze spelen thuis, dus ik verwacht dat het een wedstrijd wordt waarin ze er alles aan doen om ons zonder punten naar huis te laten gaan."

abc5media_video_1