Ga naar Content

Stel geeft Zeeman-trouwjurk gratis weg: "We hebben al meer dan 900 reacties"

BEVERWIJK Wat begon als een goedbedoelde actie, liep uit op een regelrechte massahysterie: Daisy en Dylan kochten de trouwjurk van Zeeman en besloten hem weg te geven. Nu moeten ze uit 900 - soms schrijnende - verhalen kiezen wie de jurk krijgt.

Op Marktplaats wordt de jurk al massaal doorverkocht en de prijzen liegen er niet om: sommige mensen bieden de jurk aan voor maar liefst 300 euro. "Belachelijk", vinden Dylan en Daisy. "Deze jurk is bedoeld voor mensen die het minder hebben maar wel willen trouwen."

Lees ook: NH Peilt: 'Complete trouwjurk €29,99? Daar heb je in de bruidsmodezaak een paar kousen voor' 

Als tegenactie besloten ze de jurk te doneren aan degene die hem in hun ogen het hardst nodig heeft. "Deze jurk is bestemd voor mensen die hun mooiste dag in hun leven willen vieren terwijl deze mensen een klein tot geen budget hebben, om deze mensen alsnog de mooiste dag van hun leven te geven. Puur uit liefde, een groot hart en niet uit commerciële zin."

De oproep werd massaal gedeeld en nu moet het stel hard aan de bak. "Eigenlijk moet ik een week vrij nemen om alle mails te lezen", vertelt de verraste Daisy aan NH. 

Meer moois
Krijg je de jurk, dan kun je nog meer moois verwachten. Dylan, die dj is, zal namelijk op de grote dag een live act opvoeren. Ook zijn er al bruidshuizen en bloemisten die mee willen doen door trouwkaartjes, bloemen, een sluier en schoenen te doneren. 

Foto: