Ga naar Content

NH Peilt: Wakker Dier gaat strijd aan met kipnuggets McDonalds

18 februari 2016, 11.01 uur · Aangepast 18 februari 2016, 11.20 uur
Door: · Foto:

NH PEILT Wakker Dier richt zijn pijlen op McDonalds. Het fastfoodrestaurant zou plofkip gebruiken voor de kipnuggets. Kan dat jou iets schelen?

Vier plofkipjes
Wakker Dier gebruikt voor de campagne vier 'plofkipjes'. Fatty, Cripple, Blisty en Puffy; een verwijzing naar de speeltjes kinderen bij een McDonalds Happy Meal krijgen.abc5media_youtube_0

Overstag
De dierenwelzijnsorganisatie voert al langer campagne tegen plofkippen bij supermarkten en in restaurants. Een aantal supermarkten is overstag en verkoopt geen plofkip meer, maar alleen nog kip die een beter leven heeft gehad.

Reactie McDonalds
In een eerste reactie wil McDonalds niet meer zeggen dan dat ze 'kennis hebben genomen' van de start van de campagne tegen hun kipnuggets. Later vandaag komt de restaurantketen met een inhoudelijke reactie.

Wat vind jij?
Kan het jou wat schelen; plofkip in je kipnuggets en het happymeal van de kinderen? We horen het graag van je!

@Bernd_de_Boer @RTVNH @WakkerDier Nee, die dingen zijn nog steeds te duur!

— Bart (@rodebart) 18 februari 2016

@Bernd_de_Boer @RTVNH @WakkerDier ja daarom eten wij niks bij McDonald's/ burgerking/KFC

— IronPinkLady (@IronPinkLady) 18 februari 2016

NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]