Ga naar Content
Noord-Holland

Vijf bijzondere plaatsen die elke Divorce-kijker meteen herkent

20 maart 2016, 14.00 uur · Aangepast 21 maart 2016, 12.32 uur
Door: · Foto: ANP / Bewerking: NH Nieuws

NOORD-HOLLAND Na vier seizoenen lief en leed valt het doek vanavond voor Divorce. Fans kunnen voor de laatste keer genieten van Boudewijn, Joris, David, Sophie, Joyce en Tamar.

Lees ook: Divorce-acteur Dirk Zeelenberg sluit eerste Zaanse huwelijk

De afgelopen drie jaar keken miljoenen mensen naar de door Linda de Mol bedachte hitserie, die zich afspeelt in Noord-Holland. Telecombedrijf KPN zette vijf belangrijke plekken op een rijtje die elke liefhebber zal herkennen. 

1. Haarlem - Het huis van de mannen

abc5media_image_1

Het grootste gedeelte van de serie speelt zich af in dit prachtige huis aan de Wagenweg in Haarlem, tegenover de Haarlemmerhout. Buurtbewoners klaagden steen en been omdat de opnames zorgden voor lawaai, parkeerproblemen en rommel. Zelfs de rechter moest eraan te pas komen, maar de eis om de opnames te stoppen ging niet door. Wel moest de gemeente Haarlem er strikt op toezien dat alles rustig verliep.

2. Aerdenhout - De villa van David

abc5media_image_2

Dit optrekje van David en Tamar is te vinden in Aerdenhout en is gebouwd in 1927, in opdracht van architect Pierre Cuypers - ook bekend van het Rijksmuseum en station Amsterdam Centraal. In De Randhoeve, zoals de kapitale villa heet, heeft ex-astronaut Wubbo Ockels - die in mei 2014 overleed - ook nog een tijdje gewoond.

3. Bloemendaal - Restaurant Chapeau

abc5media_image_3

David neemt zijn geliefde cardiologe Desiree regelmatig mee uit eten, onder andere naar Chapeau. Het restaurant - dat twee Michelinsterren mag voeren - is sinds 1996 gevestigd in een villa uit 1930 aan de Hartenlustlaan in Bloemendaal. Wil je er nog een keer de Divorce-fan uithangen? Dan moet je opschieten: 1 augustus sluit Chapeau haar deuren. 

4. Amstelveen - Ziekenhuis Amstelland

abc5media_image_4

De vonk tussen David en Desiree - overigens gespeeld door Linda de Mol - slaat over wanneer David een bezoek brengt aan de afdeling cardiologie in het ziekenhuis Amstelland, waar Desiree werkt. Ook de geboorte van de tweeling van Joris en Joyce wordt hier opgenomen. 

5. Haarlem - Café Stempels

abc5media_image_5

Wanneer de mannen hun villa zat zijn en even buiten de deur een biertje willen drinken, strijken ze vaak neer in het Haarlemse Café Stempels. In het monumentale pand aan het Klokhuisplein zit sinds 2015 het dranklokaal, wat zijn naam te danken heeft aan het feit dat hier eeuwenlang bankbiljetten en postzegels gedrukt werden. Eind vorig jaar kwam de kroeg in het nieuws omdat het OM er gesprekken zou hebben opgenomen tussen verdachten in een moordzaak en hun advocaten.