Ga naar Content

NH Peilt: 'Gezond uitdelen? Bij ons gaat rekenles met snoep!'

NH PEILT Snoep en chips verbieden als uitdeeltraktatie op de basisschool vindt 71 procent van de stemmers bij NH Peilt een stom voorstel. 29 procent zegt: Goed idee! (stand 16:00 uur).

Lees ook: Gezonde school verbiedt snoeptraktaties bij verjaardagen

Rekenen met snoep
'Bij mij komen de kinderen vaak snoep kauwend uit school', zegt Anita uit Heemskerk. 'Niet alleen als er iets te vieren is wordt er altijd snoep uitgedeeld. Ook in de rekenlessen gebruikt de leerkracht snoep. Dan liggen er soms wel 30 snoepjes bij die kinderen op tafel. Ook als een kind iets bij het schoolhoofd moet brengen krijgt het een snoepje. Ik vind het belachelijk'.

Komkommer is moeten
'Ik zou als kind liever snoep uitdelen dan komkommer', zegt een mevrouw op straat in Purmerend. 'Komkommer is moeten. Snoepen is leuk, een feestje. Zeker als je jarig bent."

abc5media_video_0

Stoepkrijt
'Een jarig kind hoeft niet altijd iets te eten uit te delen', zegt Patricia Schutte van het Voedingscentrum. 'Een klein cadeautje zoals een stuiterbal of stoepkrijt is ook leuk. En gezonder dan snoep.'

Stiekem schuimblokken bunkeren
In de reacties op NH Peilt op Facebook halen veel mensen herinneringen op aan hun eigen kindertijd. Natasja vertelt over de stiekem snoepende dochter van de plaatselijke huisarts.

'Stiekem schuimblokken bunkeren' Leuke reactie op #NHPeilt over gezond uitdelen op school https://t.co/8osYVo8uNA pic.twitter.com/W8o0yd8XNX

— Bernd de Boer (@Bernd_de_Boer) 4 april 2016

NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: