Ga naar Content
Noord-Holland

Uitgelachen Idols-kandidaat uit Heemskerk klaagt programma aan

18 april 2016, 13.10 uur · Aangepast 18 april 2016, 16.14 uur
Door: · Foto: RTL / Idols

HEEMSKERK Mostafa (21) uit Heemskerk, die het presteerde om liefst 6 uur te laat te komen bij zijn auditie voor tv-talentenjacht Idols, heeft het programma aangeklaagd. Hij probeerde hiermee te voorkomen dat zijn auditie werd uitgezonden.

Mostafa zong tijdens de audities het lied I Want It That Way van jaren '90-boyband Backstreet Boys. De auditie verliep echter niet zoals Mostafa dat het liefst had gezien. De jury barstte in lachen uit en wees Mostafa af.

Lees ook: Mostafa (21) uit Heemskerk zes uur te laat bij Idols-auditie: "Door omstandigheden hier en daar"

Dat zinde de amateurzanger niets en hij verzocht het productiehuis dat Idols maakt, Blue Circle, om de opnamen van zijn auditie in de prullenbak te gooien. Maar daar wilde Blue Circle niet aan. Mostafa had immers een contract ondertekend waarin hij ermee akkoord ging dat de opnamen voor de uitzending gebruikt konden worden.

Rechter
Daarop stapte Mostafa naar de rechter. Die heeft uitvoerig onderzocht of Blue Circle en Idols iets fout hadden gedaan.

Dat bleek in de optiek van de rechter niet het geval. "Op basis van deze beelden kan geen andere conclusie worden getrokken dan dat de auditie van de eiser (Mostafa, red.) ronduit slecht was."

De rechter vond dat de jury weliswaar hard, maar niet oneerlijk was. Ook is er geen vertekend beeld geschetst. "De reacties van de jury op zijn optreden waren hard, maar niet oneerlijk of onjuist. Dat in de ‘promo’ een vertekend of geconstrueerd beeld van de prestaties van de eiser is neergezet, blijkt niet uit de bekeken fragmenten. Dat de juryleden eerst dachten dat het om een grap ging is gelet op de slechte prestaties van de eiser begrijpelijk."