Ga naar Content

Slachtoffer zuurgooier Haarlem vertelt haar verhaal: "Het voelde alsof mijn gezicht weg was"

HAARLEM Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn na die ene noodlottige middag van 23 december 2014. Een toen 39-jarige vrouw uit Heemstede werd die dag in parkeergarage De Kamp in Haarlem belaagd door een man die zuur in haar gezicht gooide.

De vrouw vertelde vanavond in Opsporing Verzocht voor het eerst haar verhaal. "Ik was aan het bellen met iemand. Toen ik bijna bij mijn auto was voelde ik ineens iemand zijn pas versnellen achter me. De pijn die er onmiddellijk was, die was onbeschrijfelijk. De paniek, ik heb heel hard gegild. Het voelde alsof mijn hele gezicht weg was, dat het helemaal open lag."

Lees ook: Man sleurde vrouw mee en gooide zuur over het gezicht

"Ik kon niets zien", vertelt de vrouw. "Ik vroeg aan iemand die mij hielp 'heb ik mijn gezicht nog?'. Ik dacht dat mijn leven over was, want zelfs daar was ik op dat moment niet zeker van."

Vouwfiets
Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Het gaat om een man van ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang, hij droeg die dag een donkerkleurig motorpak, met rood-oranje bij de kraag. Verder had hij een integraalhelm op, waarvan hij tijdens de aanval het vizier dicht had, en ook had hij donkere handschoenen aan. Getuigen meldden vlak na de aanval dat ze eerder die dag een man met een helm op hebben zien rondrijden op een vouwfiets.

Bekende
De politie houdt er rekening mee dat de dader een bekende van de vrouw is en dat hij wist waar ze haar auto geparkeerd had. Een half jaar eerder werd over haar auto in Heemstede ook al een bijtend zuur gegooid, waardoor die total loss is verklaard. 

De politie heeft vanavond ook de beveiligingsbeelden in de parkeergarage vrijgegeven. Daarop is te zien hoe de man de vrouw naar boven volgt. Ook zie je hem weer vertrekken uit het gebouw. Bekijk de beelden hieronder. Heb je tips over deze zaak, neem dan contact op met de politie via: 0900-8844.

Bekijk hieronder het verhaal van het slachtoffer:
abc5media_video_0