Ajax Legends verliezen met 3-1 van de Real Legends

5 juni 2016, 22.00 uur · Aangepast 5 juni 2016, 22.10 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

MADRID De Ajax Legends speelden zondagavond voor het goede doel tegen de Real Madrid Legends in een uitverkocht Estadio Santiago Bernabéu in Madrid. Het werd 3-1 voor de thuisploeg.

Het was natuurlijk een wedstrijd tussen nog redelijk fitte oud-vedetten en mannen die toch echt wat kilootjes teveel mee moesten torsen.

Clarence Seedorf speelde in de eerste helft mee met Real en na rust met Ajax, dat onder leiding stond van 'Don' Leo Beenhakker. In de eerste helft scoorde Seedorf het eerste doelpunt van de wedstrijd in eigen doel, waardoor Ajax op een 0-1 voorsprong kwam. Nog voor rust hadden de Madrilenen de stand omgebogen in 2-1. De eerste goal kwam van de schoen van Luis Figo en de tweede kwam op aangeven van Figo van het hoofd van de Engelsman McManaman.

Hoewel beide ploegen in de tweede helft nog kansjes kregen waren de krachten niet meer bij iedereen aanwezig om ook nog wat te doen met die kansen. Een slotoffensief bood Michel Kreek en Ronald de Boer nog opgelegde kansen, maar de bal wilde er niet in. En zoals zo vaak gebeurt in dat soort situaties ging de bal er aan de andere kant in. Emilio Buitragueno, een echte Madrid-legende zorgde voor de 3-1 eindstand.

Het bijzondere duel tussen Real Madrid Legends en #AjaxLegends is geëindigd in een 3-1 zege voor Madrid. #reaaja pic.twitter.com/tmHOjea3PE