Ga naar Content
Sport

Said Ouaali hoofd jeugdopleiding van Ajax

27 juni 2016, 17.49 uur · Aangepast 27 juni 2016, 17.59 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

AMSTERDAM Saïd Ouaali is bij Ajax de opvolger van Wim Jonk als hoofd van de jeugdopleiding. Hij tekende een contract voor drie jaar, dat ingaat op 1 juli, meldt de club maandag. Ouaali treedt met zijn aanstelling tevens toe tot het technisch hart van Ajax, dat verder bestaat uit Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Edwin van der Sar.

De 46-jarige Ouaali begon halverwege het seizoen 2011-2012 als trainer in de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf 2014 was hij daarnaast werkzaam als coördinator van de bovenbouw en hij nam na het vertrek van Jonk in december 2015 de taken van het hoofd jeugdopleiding al waar. Jonk verliet Ajax na een vertrouwensbreuk met de andere leden van de technische staf.

Ouaali was eerder trainer van SV Marken, Jong Volendam en FC Lisse. In het voorjaar van 2013 behaalde hij zijn diploma Coach Betaald Voetbal. Als speler was hij onder andere actief voor HFC Haarlem en de zaterdagsenioren van Ajax.

Bijzonder trots
"Het is geweldig dat ik mijn huidige werkzaamheden bij Ajax vanaf komend seizoen kan blijven voortzetten", zegt Ouaali. "Deze aanstelling getuigt van waardering en daar ben ik uiteraard bijzonder trots op. Het afgelopen half jaar was zeker niet makkelijk. Samen met mijn collega’s hebben wij hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het hoge niveau van de opleiding gecontinueerd werd. Voor komend seizoen zijn enkele nieuwe jeugdtrainers aangesteld die de staf zullen versterken. Dat biedt de mogelijkheid voor mij om samen met Dennis Bergkamp meer de nadruk te leggen op de doorstroom van de jeugd naar Jong Ajax en het eerste elftal. Dat betekent dat ik naast mijn rol als hoofd jeugdopleiding ook regelmatig met Marcel Keizer en George Ogararu op zal trekken bij de beloften."

'Heeft uitstekend werk verricht'
Directeur Van der Sar verwacht veel van Ouaali: "Saïd werkt al bijna vijf jaar naar volle tevredenheid in onze opleiding. Hij staat volledig achter de door Ajax ingeslagen weg en heeft de afgelopen maanden uitstekend werk verricht als interim hoofd jeugdopleiding. Voor ons is het van belang dat naast goed scouten en goed opleiden, de stap naar het eerste elftal makkelijker gaat verlopen. Dat proces kan verder verbeterd worden en daar ligt een belangrijke taak."