Ga naar Content

NH Peilt: Muggenplaag op komst? Check het hier op muggenradar!

30 juni 2016, 11.57 uur · Aangepast 30 juni 2016, 18.23 uur
Door: · Foto:

NH PEILT Nattigheid en hoge temperaturen. Muggen zijn er dol op. Of we een muggenplaag krijgen zie je vanaf nu op de online muggenradar.

Muggenradar
De website muggenradar.nl voorspelt voor de komende vijf dagen de zoemende overlast. De voorspellingen worden gedaan door de Landbouwuniversiteit Wageningen in samenwerking met buienradar.nl.

Lekgeprikt
Op muggenradar is te zien dat het zuiden van het land wordt geteisterd door een muggenplaag. De hoge temperatuur in combinatie met veel regen levert ideale omstandigheden voor de steekmug op.

Gouden tip
Hoe ga jij muggen te lijf? Pak je de spuitbus gif, een oude krant, of de elektrische vliegenmepper? Is elk raam voorzien van horrengaas? Heb jij DE gouden tip om muggenoverlast te voorkomen? We horen het graag!

NH Peilt is de hele dag online en om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio te horen. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]