Historisch punt voor Qui Vive in hoofdklasse [met reacties]

DE KWAKEL De hockeyers van Qui Vive hebben hun eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse met 2-2 gelijk gespeeld. Tegen Almere kwam de ploeg uit De Kwakel twee keer op voorsprong, maar dat leverde uiteindelijk slechts één punt op.

Snel na rust zette Erik Otto de thuisploeg op voorsprong. Twee minuten later was het echter alweer gelijk dankzij Deegan Huisman.

Dertien minuten voor tijd leek Mark Weber de grote held te worden namens de Noord-Hollanders, maar Almere reageerde weer snel. Drie minuten later was het 2-2 via Erwin Kruisbrink. Ondanks de kansen op meer betekent dit het eerste punt ooit voor Qui Vive in de hoofdklasse.

Verder won Amsterdam de topper bij Kampong met 2-1, was Bloemendaal veel te sterk voor Pinoké (1-6) en speelde Hurley met 1-1 gelijk in Tilburg.

De vrouwen van Amsterdam herstelde zich van de nederlaag van vorige week. Thuis werd Groningen met 2-0 verslagen. Laren ging hard onderuit tegen Den Bosch. In Noord-Brabant werd het 4-0 voor de regerend landskampioen. Daarnaast klopte Hurley Bloemendaal met 4-2.

Dinsdag om 16.45 uur is een uitgebreide reportage over Qui Vive te zien bij NH Sport.