Ga naar Content

Hans Klok vreest voor leven circusolifant Buba

AMSTERDAM Hans Klok behaalde grote successen met olifant Buba. Avond na avond liet hij het dier verdwijnen en de twee ontwikkelden een hechte band. Nu Buba dreigt weg te kwijnen, zet de illusionist uit IJmuiden dan ook alles op alles om zijn olifant te helpen.

Hans trad lang met Buba op, die eigendom is van Circus Freiwald, maar sinds het verbod op circusdieren staat hij aan de kant. In januari moet Buba het circus verlaten. En dat ik volgens Hans funest voor het dier. "Van heimwee stoppen ze met eten, dat tast hun organen aan en dan vreest ik het ergste. Ik wil dit niet laten gebeuren bij deze olifant", vertelt Hans. 

Eens met verbod
Het immense beest 'leende' Hans, compleet met eigen verzorger, van de familie Freiwald. Hans heeft gezien dat Buba goed verzorgd wordt. Wel snapt Hans het wettelijk verbod op het optreden van exotische dieren. "Ik ben het er wel mee eens dat nieuwe, wilde dieren niet meer in het circus moeten. Maar ik vind dat de dieren die dit al heel hun leven doen, bij hun verzorgers moeten blijven. Zonder verzorger raken ze helemaal van slag en zijn ze alleen. Ik ben heel erg bang dat hij dan ergens gestopt wordt waar hij sterft van verdriet", aldus de illusionist.

Foto: NH Nieuws