Ga naar Content

Nostalgische avond met Ruud Gullit in Haarlem

HAARLEM De voetbalclub HFC Haarlem is inmiddels ruim zes jaar geleden failliet gegaan, maar de herinneringen uit het verleden blijven. Onder de oude hoofdtribune van de profclub kwamen vrijdagavond vele Haarlemse voetbalfans kijken naar Ruud Gullit die voor het eerst in lange tijd terugkeerde op de plek waar het voor hem in 1979 allemaal begon.

"Fijn dat ik hem hier groot heb zien worden en leuk dat hij hier vanavond een verhaal komt vertellen", zei één van de bezoekers van de avond. "Het is toch nostalgie hè?", zei een ander. Gullit werd ter gelegenheid van zijn pas verschenen boek aan de tand gevoeld door de Haarlemse sportjournalisten Edwin Struis en Paul Onkenhout.

De fans genoten en Gullit deed dat ook. "Het is leuk om te zien hoe iedereen er uitziet en wat iedereen doet", aldus Gullit die op 16-jarige leeftijd onder Barry Hughes bij HFC Haarlem als profvoetballer debuteerde. Gullit speelde drie seizoenen voor Haarlem. Hij degradeerde in zijn debuutjaar, werd vervolgens kampioen van de eerste divisie en stoomde het jaar erna in de eredivisie door naar plek vier (Europees voetbal) om daarna naar Feyenoord te verkassen.

Foto: NH Nieuws / Wim van Amerongen