Ga naar Content

Arveladze terug in Alkmaar: "Dank je wel AZ"

ALKMAAR Shota Arveladze keerde woensdagavond in dankbaarheid terug in het AFAS stadion. "Het is geweldig om terug te zijn. Ik kwam binnen en dan overvalt je een warm gevoel", aldus de coach van Maccabi Tel Aviv, donderdag de tegenstander van AZ in de groepsfase van de Europa League.

Dank je wel
"Je kunt zien hoe AZ omgaat met oud-spelers als je naar de foto's op het stadion kijkt", aldus de man die spits en assistent-coach was in Alkmaar. Arveladze scoorde in zestig wedstrijden 36 keer voor AZ. "Als ik dan naar het veld loop ga je nadenken en dan kan ik niets anders zeggen dan dank je wel AZ, dank je wel voor deze plek."

God is groot
Arveladze won als speler geen prijzen met AZ. Daar kwam hij op het perspraatje voor de training van Maccabi nog op terug. "We hebben geweldig gevoetbald, maar net niet de beker en de titel gepakt. Maar God is groot en die gaf ons later een kans om alsnog kampioen te worden. In de tijd dat is hier assistent was. Dat was heel mooi."

Open wedstrijd
Donderdagavond is het do or die voor beide ploegen. Verlies of zelfs een gelijkspel lijkt te weinig. "AZ en Maccabi hebben dezelfde cultuur. We moeten allebei winnen en willen offensief spelen. Ik verwacht een open wedstrijd tussen twee slimme ploegen."