Ga naar Content
Noord-Holland

Amsterdammer (30) en Zaandammer (27) chanteerden mannen met seksfilmpjes

18 november 2016, 15.40 uur · Aangepast 18 november 2016, 16.05 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Twee mannen uit Amsterdam en Zaandam hebben 34 mannen gechanteerd of geprobeerd te chanteren met seksfilmpjes.

De mannen, van 27 en 30 jaar oud, zouden hebben gedreigd filmpjes, waarop de slachtoffers seksuele handelingen verrichtten, openbaar te maken. Dit word ook wel sectortion genoemd. De slachtoffers kwamen uit heel Nederland. Het duo werd op 1 november aangehouden en hebben hun daden inmiddels bekend. Ze zitten nog zeker 90 dagen vast, zo besliste de Raadkamer gisteren.

Sextortion
Sextortion is afpersing met een seksueel getinte foto of video van het slachtoffer, bijvoorbeeld met een naaktfoto of -video van het slachtoffer. Soms worden ook webcambeelden van iemand zo gemonteerd dat het lijkt alsof het slachtoffer seks heeft met een minderjarige. De afperser wil meestal geld of juist meer pikante foto's of video's van het slachtoffer. De foto's zijn vaak gestolen via social media, e-mails, door het overnemen van webcams of door het stelen van apparatuur.

In dezelfde zaak werden ook twee vrouwen van 20 en 52 jaar opgepakt. Zij worden verdacht van witwassen, ook zij hebben bekend.