Ga naar Content

Misleidende verkeersborden rond Muiden aangepast

MUIDEN De verkeersbordenchaos rond Muiden wordt aangepakt. NH bracht de reeks aan onjuiste en misleidende borden vrijdag in beeld en dat leidt nu tot maatregelen.

Het is rondom Muiden door de werkzaamheden aan de A1 een bordenparadijs, maar voor automobilisten, fietsers en voetgangers is het verre van een paradijs. Borden om de goede kant op te wijzen ontbreken en de borden die er wel staan zorgen regelmatig voor verwarring en chaos. Zoals een lokale horeca-ondernemer grapte: "Muiden heeft een speciale bordenambtenaar en die is ook de weg kwijt."

Lees ook: VIDEO: Verkeersborden zorgen voor chaos en verwarring 

De voorbeelden zijn niet op één hand te tellen. De bewegwijzering naar winkelcentrum de Maxis eindigt op een bouwterrein, voor de begraafplaats moet je juist een bouwplaats maar rij je je spreekwoordelijk dood en een fietspad eindigt in de middle of nowhere. Het fietsstoplicht gaat wel op groen, maar voordat je aan de overkant bent gaan de auto's alweer rijden. Dan heb je nog plekken waar zoveel borden achter elkaar staan dat je stil moet gaan staan om alles te lezen. Vanwege de chaos hebben de Muiders op een bord dat wijst naar Amsterdam zelf maar geschreven dat automobilisten zo ook naar Amersfoort en Almere kunnen.

Weghalen of afplakken
De oplossingen lijken simpel: weghalen of afplakken. En inderdaad, na onze uitzending zijn de borden naar de begraafplaats aangepakt. Maandag stonden ze nog omgedraaid. Inmiddels zijn ze zelfs weggehaald.

Daar blijft het mogelijk niet bij, want de gemeente Gooise Meren en Rijkswaterstaat laten in een gezamenlijke reactie weten de bebording nog eens na te lopen. "De wijzigingen en tijdelijke situatie maakt dat weggebruikers moeten wennen. Deze week maken Rijkswaterstaat en gemeente Gooise Meren een ronde om nogmaals naar de bebording te kijken en passen deze eventueel aan waar nodig."