Ga naar Content
Noord-Holland

Gordon keihard aangepakt door 'roasters': "Hij is onze welvaartskanker"

21 december 2016, 14.50 uur · Aangepast 21 december 2016, 19.38 uur
Door: · Foto: Comedy Central/Samuel van Leeuwen

HILVERSUM De eerste uitzending van de Nederlandse versie van The Roast was een groot succes. Donald Trump, Justin Bieber en Charlie Sheen zijn enkele grote sterren die werden afgebrand in de populaire Amerikaanse versie van het tv-programma. Gisteravond was het de eer aan de Amsterdamse zanger Gordon om zich te mengen in dit illustere rijtje sterren.

De bedoeling van het programma is simpel: acht BN'ers nemen Gordon op humoristische wijze onder vuur. Zij testen het incasseringsvermogen van de Nederlandse ster door hem zo grof mogelijk te beledigen. Van te voren was er nog twijfel of de Nederlandse roasters, die onder andere bestonden uit radio DJ Sander Lantinga, pornoster Bobbi Eden en Steven Brunswijk die bekend staat als de Braboneger, wel grappig genoeg waren. Aan het eind van de avond was die twijfel helemaal weggenomen door het schaterlachende publiek. 

Smaakmaker
Een van de smaakmakers van de avond was Peter Pannekoek. De comedian wist de zaal te raken met oneliners als "ik kan hem moeilijk vergelijken met aids, want met aids valt wel te leven" en "Gordon is onze welvaartskanker". "Ook Sophie Hilbrand had gemene opmerking aan het adres van Gordon met: "Je hebt alleen maar psoriasis omdat dat tenminste nog een beetje chic klinkt."

Na alle beledigingen had Gordon het laatste woord van de avond. Hij was vooral erg vereerd dat hij de eerste Nederlander was die geroosterd mocht worden. "Ik heb in de jury van vele talentenjachten gezeten, maar ik heb nog nooit zo veel talentloze mensen bij elkaar gezien", aldus Gordon die hiermee iedereen op een grappige manier probeerde terug te pakken. 

Goede kijkcijfers
De eerste aflevering is een groot succes geworden. Het programma trok 464.000 kijkers en is daarmee het best bekeken programma van Comedy Central ooit. De zender wil meer afleveringen van het programma maken, maar wie daarin de hoofdrol gaan spelen is nog niet bekend.