Ga naar Content

Buren Hells Angels verbaasd over politieactie: "Vorige week nog geborreld"

HAARLEM De buren van het clubhuis van de Haarlemse Hells Angels aan de Baljuwslaan zijn verrast door de grote politieactie van gisteravond. "De sfeer was heel gemoedelijk", aldus een buurvrouw die vorige week nog naar een nieuwjaarsreceptie van de chapter was geweest.

Van verslaggever Geja Sikma in samenwerking met mediapartner Haarlem105

De Haarlemse chapter van Hells Angels doet er de laatste jaren alles aan om de buren van het clubhuis vlakbij het NS station te vriend te houden. De hele buurt was uitgenodigd voor een feest om 2017 in te luiden. 

Lees ook: Grote politieactie tegen Haarlemse Hells Angels: alle leden opgepakt

Samen met vier anderen, durfde de achterbuurvrouw het aan om naar de nieuwjaarsborrel te gaan. "Het was heel gezellig, met een hartelijk ontvangst. Ze hadden het heel sfeervol ingericht met allerlei neons, stukken van motoren en een oppertroon."

De politie viel gisteravond rond acht uur het clubhuis aan de Baljuwslaan in. Ook in andere panden in Haarlem en in andere plaatsen werden invallen gedaan. 

Lees ook: Aangehouden Hells Angel: "Ik kwam gewoon lekker een biertje drinken met m'n broeders"

De politie heeft gisteren naar eigen zeggen alle negen leden van de chapter aangehouden, en ook nog een vrouw die betrokken was bij 29 misdrijven waarvan ze verdacht worden.

Het clubhuis is op last van de burgemeester van Haarlem per direct gesloten. NH ging samen met mediapartner Haarlem105 de straat op om de Haarlemmers te vragen of de Hells Angels ooit nog terug mogen komen in de stad.