Ga naar Content

KLM-piloten stunten met vliegtuig voor spectaculaire groet

4 februari 2017, 14.46 uur · Aangepast 4 februari 2017, 15.14 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SAO JOSE DOS CAMPOS De piloten van een gloednieuw KLM Cityhopper-toestel hebben de fabrikant van het vliegtuig op een spectaculaire manier bedankt voor hun nieuwe toestel. Kort na vertrek richting Schiphol laten de vliegers hun nieuwe Embraer 175+ nog even 'zwaaien' naar de Braziliaanse bouwers.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Frabrikant Embraer twitterde een kort filmpje waarop te zien is dat de piloten van KLM Cityhopper's nieuwste Embraer 175+ na vertrek nog even terugkomen voor een flyby vlak boven de start- en landingsbaan in het Braziliaanse Sao Jose dos Campos. Als het toestel begint te klimmen, laten de piloten de vleugels zwaaien als dank voor de levering van het nieuwe toestel.

Another blue bird waving goodbye. @KLM 's 35th E-Jet.#E175 pic.twitter.com/30kkTf76lk

— Embraer (@embraer) 3 februari 2017

KLM Cityhopper vervangt momenteel haar verouderde Fokker 70's door vliegtuigen van Embraer. De maatschappij vloog al met de grotere variant van het toestel, de Embraer 190, en heeft sinds maart vorig jaar nu ook vijf E175+'s in gebruik genomen. In totaal heeft KLM Cityhopper nu 35 Embraers rondvliegen.

Koning Willem-Alexander
Alle Fokker 70-piloten worden omgeschoold tot Embraer-vliegers. De laatste Fokker verlaat dit najaar de vloot van KLM. Gisteren werd ook bekend dat de Fokker 70 van de Nederlandse regering uiterlijk 1 juni verkocht wordt. Ook dat toestel wordt bestuurd door KLM-piloten, maar zo nu en dan ook door Koning Willem-Alexander. De koning begint dit jaar met zijn omscholing tot Boeing 737-piloot. Maar volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu betekent dat niet automatisch dat het nieuwe regeringstoestel ook een Boeing 737 wordt.

Lees ook: Koning Willem-Alexander wordt Boeing-piloot

NH Airtime
NH's luchtvaartprogramma NH Airtime was bij de eerste vlucht met passagiers van KLM Cityhopper's eerste Embraer 175+. Die uitzending is hieronder te bekijken.