Ga naar Content
Noord-Holland

Leger des Heils Schiphol biedt uitgezette Canadese Nederlander bed aan

6 maart 2017, 10.28 uur · Aangepast 6 maart 2017, 11.06 uur
Door: · Foto: Cheknews

SCHIPHOL Het Leger des Heils op Schiphol heeft een bed klaarstaan voor Len van Heest, de Nederlander die z'n hele leven in Canada heeft gewoond en dat land nu moet verlaten omdat hij in z'n jeugd een misdrijf heeft begaan.

Z'n moeder nam Van Heest mee naar Canada toen hij acht maanden oud was. Zijn moeder vroeg echter nooit de Canadese nationaliteit voor hem aan. Hoewel hij niemand in Nederland kent en geen Nederlands spreekt, moet hij door nieuwe Canadese wetgeving nu toch terug naar zijn geboorteland. 

In het centrum van het Leger des Heils op Schiphol worden mensen opgevangen die zijn teruggestuurd. Behalve een bed staat er ook een ervaringsdeskundige klaar voor Van Heest, zo meldt het Leger des Heils. Contact met de Canadese Nederlander is er nog niet geweest. 

Mishandeling
Van Heest is in z'n jeugd veroordeeld voor wapenbezit, mishandeling en bedreiging en heeft daarvoor vastgezeten in een Canadese gevangenis. Iedere niet-Canadees die ooit in Canada is veroordeeld tot een celstraf van minimaal zes maanden moet het land uit. 

Omdat hij zijn 81-jarige moeder helpt bij het huishouden heeft Van Heest nog geprobeerd om op humanitaire gronden zijn uitzetting te voorkomen, schrijft de Canadese website Cheknews. De Canadese overheid wees zijn verzoek echter af. Naar verwachting komt Van Heest morgen op Schiphol aan.