Ga naar Content

Vermiste Sidney Lute (19) mogelijk bij Vreemdelingenlegioen

9 maart 2017, 10.26 uur · Aangepast 9 maart 2017, 11.16 uur
Door: · Foto: Politie

AUBAGNE Sidney Lute, de 19-jarige Assendelfter die al sinds december wordt vermist, is mogelijk toegetreden tot het Franse Vreemdelingenlegioen.

Dat schrijft het Noordhollands Dagblad. "Zo niet, dan blijven alleen scenario's waarbij hij om het leven is gekomen, over", zegt advocaat Sebas Diekstrij in de krant namens SOS Vermist.

Lees ook: Politie zoekt in Frankrijk naar vermiste Sidney (19)

Sidney zou vrijwillig die kant op gegaan zijn. "Het scenario is dat hij vrijwillig in dienst is getreden bij het Franse Vreemdelingenlegion. Het scenario is geconstrueerd door zaakwaarnemer Werner Roef uit Frankrijk, die in nauw contact staat met SOS Vermist. Bevestiging ontbreekt nog. Roef heeft de Franse overheid meermaals tevergeefs aangeschreven om informatie los te krijgen", aldus Diekstra.

Vreemdelingenlegioen
Het Vreemdelingenlegioen van Frankrijk is een elite-onderdeel van het Franse leger, opgericht in 1831, dat bekendstaat om de extreme discipline die het verlangt van zijn legionairs. Iedereen kan zich er aanmelden. In de loop der jaren hebben vele duizenden Nederlanders dat al gedaan. Een legionair tekent aanvankelijk voor vijf jaar. Na drie jaar dienst kan de militair de Franse nationaliteit verkrijgen.

Lees ook: 19-jarige Sidney al drie weken vermist

Lute kocht bij zijn verdwijning een kaartje naar Frankrijk. Telefoonmasten pikten het signaal van de mobiele telefoon van Lute voor het laatst op bij Straatsburg, in het oosten van Frankrijk. Mogelijk was hij dus op doorreis naar Aubagne nabij Marseille, waar het Vreemdelingenlegioen zijn hoofdkwartier heeft.