Ga naar Content

NH Ombudsman: huis door gemeentebeleid onverkoopbaar

KROMMENIE Jaap en Nel Broers wonen al 20 jaar in hartje Krommenie. Ze willen hun huis verkopen om van een onbezorgde oude dag te kunnen genieten, maar dat plan gaat nu even niet door. De gemeente Zaanstad blijkt namelijk, zonder hun medeweten, het bestemmingsplan voor hun perceel te hebben gewijzigd.

Ooit, toen Jaap en Nel hun huis kochten, was hun perceel op het bestemmingsplan geel gekleurd. Dat betekent dat hun locatie een woonbestemming had. Dat is logisch, want de woning staat middenin een woonwijk. Jaren later bleek geel ineens oranje te zijn geworden (woon/werkbestemming) en nu het huis te koop staat, is de kleur paars (werkbestemming). Hierdoor is de woning onverkoopbaar.

Jurist inhuren
Jaap en Nel zijn ten einde raad. Ze hebben zich al meerdere keren op het gemeentehuis in Zaanstad gemeld om het bestemmingsplan gewijzigd te krijgen, maar tevergeefs. Nel: "De ambtenaar begreep er ook niets van. Hij zei dat we maar een jurist moesten inhuren. Maar dat willen we niet, want het is de fout van de gemeente." Vandaar dat ze hulp van NH Ombudsman in hebben geroepen. 

Lees ook: NH Ombudsman: een huis vol vocht en schimmel

Heb jij een klacht over een bedrijf, organisatie of overheid? Ben je zelf op zoek naar een oplossing, maar is er niemand die luistert? Misschien kan de NH Ombudsman je helpen! Mail je verhaal naar [email protected].

Foto: NH