Ga naar Content
Noord-Holland

Alkmaarse rapper Boef domineert Spotify hitlijst met nieuwe album

18 maart 2017, 20.36 uur · Aangepast 18 maart 2017, 22.47 uur
Door: · Foto: Facebook Boef

ALKMAAR Zijn album 'Slaaptekort' is ongeveer een dag geleden uitgebracht en de Alkmaarse rapper Boef heeft al een enorm succes te pakken. Van de eerste twintig nummers in de Spotify top 200 zijn er vijftien afkomstig van zijn nieuwe album.

De nummer één op de lijst, 'Salam' is maar liefst 417.292 keer gestreamd via de muziekservice. Nummers twee en drie, 'Habiba' en 'Slapend Rijk' zijn respectievelijk 374.498 en 351.345 keer beluisterd. Daarnaast is zijn single 'Habiba' op Youtube al meer dan 700.000 keer bekeken. 

Op zijn Facebookpagina geeft Boef een reactie op zijn spetterende binnenkomst in de lijst: "Te absurd voor woorden man, ik word wakker ik zie me HELE album in de top 20 van Spotify, ik ben gewoon sprakeloos Wollah. Fans ik kan alleen maar zeggen ik hou zo fucking veel van jullie iwolla."

Lees ook: 'Rapper Boef ontvoerde en mishandelde kat'

Toch is er niet altijd positief nieuws geweest voor Boef. De rapper kwam meerdere keren in aanraking met politie en justitie. Zo werd hij in januari veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur, waarvan veertig voorwaardelijk, voor het beledigen van twee politieagenten en het negeren van een gedragsaanwijzing van de officier van justitie.

Veranderd
Tegen Metro zegt de rapper echter veranderd te zijn. "In het begin maak je muziek, maar ben je je niet bewust van de voorbeeldfunctie die je hebt", zegt hij. "Dat was voor mij best moeilijk. Ik wist nog niet helemaal hoe ik met al die aandacht om moest gaan. Daarna gaat het een beetje settelen en kom je toch tot de conclusie dat ik echt verandering moet komen als je bepaalde doelen wilt bereiken."