Ga naar Content

Buurman neergestoken peuter Uithoorn: "Het is een drama"

UITHOORN De buurman van het gezin waarvan vanavond een 3-jarig dochtertje werd neergestoken, is flink aangedaan door wat hij heeft gezien. "Het is een drama en het zal nog wel wat impact hebben op de buurt, denk ik."

"Het dochtertje zat helemaal onder het bloed en werd huilend op de brancard gelegd", beschrijft hij wat hij vanuit z'n deuropening zag. "Ze was bij kennis en haar hoofdje werd stabiel gehouden door de broeder." 

Lees ook: Peuter (3) neergestoken in Uithoorn

Volgens de buurman ging de moeder van het meisje mee naar het ziekenhuis. "Ze zei tegen haar: mama gaat mee, mama gaat mee, mama laat je niet in de steek." Omdat hij onpasselijk werd van het bloed heeft hij zijn voordeur dichtgedaan. "Daar kan ik niet tegen."

Buiten levensgevaar
Het meisje is buiten levensgevaar, zo liet de politie vanavond weten. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, is nog niet bekend. Kort na het geweld kwam het bericht dat in de Beellaan een vrouw van een flatgebouw zou zijn gesprongen en zou zijn overleden.

Volgens getuigen voldoet die vrouw aan het signalement dat van de verdachte werd vrijgegeven, maar de politie kan nog niet met zekerheid zeggen of deze vrouw het meisje heeft neergestoken. De politie onderzoekt of er een verband is. 

Hulpsite
In Nederland hebben naar schatting een half miljoen mensen suïcidale gedachten. Een van de organisaties die zich bezighoudt met hulp aan mensen die nadenken over zelfmoord is 113Online. Deze online-hulporganisatie heeft ook een telefonische hulplijn: 0900 0113. Mensen kunnen daar anoniem en vertrouwelijk terecht. Ook biedt de website veel informatie en achtergronden over suïcidale gedachten en gevoelens.

Foto: NH