Blauw-Wit stunt in eerste play-offwedstrijd

25 maart 2017, 17.56 uur · Aangepast 25 maart 2017, 18.34 uur
Door: · Foto:

PAPENDRECHT Blauw-Wit heeft voor een stunt gezorgd in de eerste play-offwedstrijd van de Korfbal League door als vierde geplaatste ploeg met 23-27 te winnen van koploper PKC in Papendrecht.

Blauw-Wit speelde vanaf de eerste minuut sterk, schoot veel beter dan PKC en liep op een gegeven moment zelfs uit naar 8-14. Bij de rust had PKC die stand terug gebracht tot 10-14.

In de tweede helft liep Blauw-Wit al snel weer uit (11-18), maar daarna kwam PKC, vooral door Laurens Leeuwenhoek (zes doelpunten), weer dichterbij tot twee punten verschil bij 21-23. Maar Blauw-Wit hield het hoofd koel en speelde de wedstrijd goed uit, waardoor de ploeg won met 23-27.

"We hebben op mentaal vlak gewonnen", zei topscorer Momo Stavenuiter (acht doelpunten). "We zijn blijven knokken en we laten ons niet gek maken. We hebben terecht gewonnen. Laat maar komen die volgende wedstrijd, we zijn niet bang voor ze." In het begin van het seizoen draaide het wat minder voor Stavenuiter, maar dat ligt achter hem. "Ik kom er weer steeds beter in. Het gaat wel lekker."

Vrijdagavond wordt de tweede wedstrijd van de best-of-three gespeeld, dan in Amsterdam bij Blauw-Wit. Slagen de Amsterdammers erin om opnieuw te winnen dan spelen ze de finale in de Ziggo Dome tegen de winnaar van de best-of-three tussen TOP en LDODK.