Blauw-Wit verliest het tweede play-offduel van PKC, dinsdag de beslissing

AMSTERDAM Nadat Blauw-Wit vorig weekend verrassend won van PKC in Papendrecht, leek de ploeg vrijdag af te stevenen op de finale in de Ziggo Dome. Maar in de tweede wedstrijd, in eigen huis, werd met 25-29 verloren van PKC. Daardoor is de stand in de best-of-three van de halve finale 1-1 en moet de beslissing dinsdag vallen in Papendrecht.

Blauw-Wit ging, net als vorige week, goed van start en nam meteen een kleine voorsprong. Bij 11-12 kwamen de Amsterdammers voor het eerst op achterstand en bij de rust stond Blauw-Wit nog steeds een punt achter: 13-14.

De Amsterdammers kwamen weer goed uit de startblokken in de tweede helft en pakten meteen weer een 16-14 voorsprong. Blauw-Wit behield die voorsprong tot 25-24. Maar PKC bleek de sterkste in de eindfase en liep in een ruk uit van 25-25 naar de 25-29 eindstand. Blauw-Wit had de hele wedstrijd moeite om Johannes Schot uit te schakelen, die met tien doelpunten topscorer werd voor de ploeg uit Papendrecht. Bij Blauw-Wit was Momo Stavenuiter met zes treffers topscorer.

Momo Stavenuiter, in de eerste wedstrijd nog belangrijk met acht punten, baalde na afloop ontzettend van de uitslag.

Video #162995

Ondanks het verlies zag trainer Barry Schep zijn ploeg een goede wedstrijd spelen. Helaas duurde de wedstrijd net iets te lang.

Video #162998

Door het verlies van Blauw-Wit moet een derde wedstrijd de beslissing brengen wie er op 8 april de finale van de Korfbal League speelt in de Ziggo Dome in Amsterdam. In de andere halve finale won TOP de eerste wedstrijd van LDODK met 24-20. De return van die wedstrijd staat voor zaterdag op het programma.