Ga naar Content
Noord-Holland

OM eist taakstraf voor voetballer Evander Sno om poging doodslag

4 april 2017, 13.17 uur · Aangepast 4 april 2017, 17.55 uur
Door: · Foto: Pro Shots

AMSTERDAM Evander Sno hoorde vandaag in de rechtbank een eis van 240 uur taakstraf tegen hem eisen. Hij stond voor de rechter omdat hij verdacht wordt van een poging tot doodslag en zware mishandeling. De oud-Ajacied zou samen met zijn twee broers twee mensen zwaar mishandeld hebben bij Amsterdams poppodium Paradiso. Tegen hen werden ook taakstraffen geëist.

Sno zou in augustus 2013 onder andere een van de twee slachtoffers tegen het hoofd geschopt hebben, schrijft de Telegraaf. De voetballer, die van 2008 tot en met 2011 onder contract stond bij Ajax, was vorig jaar niet aanwezig bij de zitting in dezelfde zaak. Vandaag zat hij wel in de rechtbank.

Eén van de twee slachtoffers nam in de rechtszaal na de eis nog het woord. "Hij weet wie mij geraakt heeft, ze houden elkaar het petje boven het hoofd", vertelt hij. "Poging tot doodslag is ineens zware mishandeling. Hij heeft geen spijt." Waarop Sno zei: "Ik heb spijt dat ik mezelf in deze positie heb gezet en dat hij daar op de grond lag. Ik vond het sneu voor hem."

Verzoek
De zaak werd vorig jaar aangehouden zodat de verdediging meer tijd had om de camerabeelden van de mishandeling te bekijken. Ook honoreerde de rechter toen het verzoek van de verdediging om agenten te horen die in buurt geweest zouden zijn. De uitspraak in de zaak volgt op 18 april.

Sno: 'Ik ben begonnen dat ik het belachelijk van mezelf vond. Nogmaals: het spijt mij dat hij daar op de grond lag.'

— Mascha de Jong (@maschadejong) 4 april 2017