Blauw-Wit staat zaterdag in finale Korfbal League

PAPENDRECHT Blauw-Wit heeft in een zinderend slot van de beslissingswedstrijd van de play-offs tegen PKC in Papendrecht de zege gepakt met 26-27. Bij de rust stond de ploeg uit Amsterdam nog met 14-21 voor. De winst betekent dat de ploeg zaterdag voor het eerst sinds 2001 in de finale staat van de Korfbal League in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tegenstander is dan TOP.

Tegenstander PKC stond de afgelopen zes jaar onafgebroken in de finale. Blauw-Wit won in 1979 voor het laatst de landstitel en een nieuwe titel zou voor de 100-jarige club een mooi verjaardagsgeschenk zijn. PKC stond na de reguliere competitie bovenaan en won daarin alle wedstrijden, maar kwam een ontketend Blauw-Wit tegen in de play-offs. De Amsterdammers wonnen de eerste wedstrijd van de best-of-three in Papendrecht.

In de tweede wedstrijd ging het in de slotfase mis in de eigen hal, waardoor een derde beslissende wedstrijd nodig was bij PKC.

En dan die beslissingswedstrijd. Blauw-Wit speelde een fanatstische eerste helft. "De allerbeste eerste helft van de vier jaar dat ik hier zit", zei coach Barry Schep na afloop. Bij de rust stonden de Amsterdammers liefst zeven punten voor: 14-21. In de tweede helft had Blauw-Wit aanzienlijk meer moeite met scoren. PKC kon terugkomen tot 26-27 met nog ruim een minuut te spelen, maar Blauw-Wit gaf die minieme voorsprong niet meer uit handen.

Broere topscorer
De 37-jarige Marc Broere mag nu zaterdag in de Ziggo Dome proberen landskampioen te worden met zijn team. Broere was met zes doelpunten ook nog topscorer van de beslissingswedstrijd. Marloes Frieswijke en Otto Fabius scoorden beide vijf keer. Marc Broere was uiteraard heel blij met het behalen van de finale.