Ga naar Content
Noord-Holland

Paasdrukte op de weg: dit zijn de grootste knelpunten

13 april 2017, 14.44 uur · Aangepast 13 april 2017, 15.49 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Sam Hagens

NOORD-HOLLAND Automobilisten, opgelet! Het paasweekend staat voor de deur en dat betekent traditioneel grote drukte op de weg. Die begint vanavond al als forensen, vakantiegangers én bezoekers van de Amsterdam Arena elkaar treffen.

De 'paasuittocht' van mensen die hun vrije dagen in een vakantiehuisje doorbrengen, begint over een paar uur, aldus Frank Boer van de VerkeersInformatieDienst. Dat brengt onder andere met zich mee dat het verkeer richting de boot naar Texel vertraging oploopt, voorspelt hij: "Daar heb je langere wachttijden en ontstaan er files."

Lees ook: Bloeiende bollenvelden trekken extra veel toeristen naar Noord-Holland tijdens paasweekend

Ook op de A9 en de A2 belooft het een zware avondspits te worden. Dat komt door de combinatie van forenzen en vakantiegangers die naar het noorden of zuiden van het land rijden. Met een beetje pech wordt de avondspits verlengd met het verkeer dat richting de Arena gaat voor de wedstrijd tussen Ajax en Schalke 04 (aftrap 21.05 uur). 

Strand en bollenvelden
Boer verwacht dat het verkeer richting Texel morgen ook nog vertraging oploopt, maar wel minder dan vandaag. Wel kunnen automobilisten die over de N9 moeten om hun huisje in populaire Noord-Hollandse badplaatsen te bereiken, extra reistijd oplopen. 

Lees ook: Paasweer wordt bar en boos: amper 10 graden en veel regen

Wie op Eerste of Tweede Paasdag over de N207 en N208 moet, kan ook z'n borst natmaken. "Dan zijn er veel Duitsers en Japanners onderweg naar de Keukenhof."

Ten slotte kondigt Boer grote drukte aan op A9 op Tweede Paasdag. "Vanaf 11 uur wordt het druk op en rond de Gaasperdammerweg. Dan gaan we met z'n allen naar de Ikea."