Ga naar Content
Noord-Holland

Protest tegen komst daklozencaravan: "Zet 'm lekker bij de burgemeester in de tuin"

20 april 2017, 13.31 uur · Aangepast 20 april 2017, 14.30 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Fred Segaar

BEVERWIJK Een groep van zo'n 25 bewoners van de wijk Zwaansmeer heeft vanochtend geprotesteerd tegen de komst van een daklozencaravan. Met een handtekeningenactie proberen ze te voorkomen dat twee Beverwijkse zwervers bij hun in de buurt komen wonen.

De gemeente heeft besloten dat de twee, die op en rond het Europaplein in het centrum verblijven, tijdelijk in een caravan op het kruispunt van de Lau Mazirelstraat en de Spaarnestraat mogen wonen. De daklozen zorgen op hun huidige locatie nogal voor wat overlast, voornamelijk door drank- en drugsgebruik. 

Lees ook: Beverwijkers woest over daklozencaravan in 'achtertuin': "Klinkklare idioterie"

Omwonende Kees Bakker noemt het onzin dat de gemeente dit probleem nu naar een woonwijk verplaatst. "Waarom hier? Laat ze die caravan lekker bij de wethouders of bij de burgemeester in de tuin zetten, maar wij willen het niet hebben. Ik ben bang dat er veels te veel herrie en overlast van komt."

Anders bewoners maken zich zorgen over de kinderen die in de buurt wonen. Bovendien zijn veel mensen boos over het feit dat ze niet op de hoogte zijn gebracht. Een bewoonster uit de Spaarnestraat is gestart met een handtekeningenactie en heeft er inmiddels tientallen verzameld.

Lees ook: Beverwijkse daklozen krijgen tijdelijk caravan van gemeente

Daar is het dus niet bij gebleven. Vanochtend lieten de Beverwijkers zien dat ze niet zomaar akkoord gaan met de komst van de caravan. "Als we maar iets van beweging zien, gaan we met z'n allen op het veld liggen om te voorkomen dat ze de schutting kunnen plaatsen."