Ga naar Content

Missie geslaagd voor kindertehuis Filipijnen: mooiste plekje op vrijmarkt Raamvest in Haarlem

HAARLEM De zogeheten Youth Ambassadors van het Mendelcollege in Haarlem hebben het weer voor elkaar. Het mooiste plekje op de populaire vrijmarkt van de stad is weer met succes veroverd. De jongeren willen op deze Koningsdag zeker 1500 euro verdienen voor het goede doel: een kindertehuis op de Filipijnen.

Adaja Boersma was 's nachts om vijf uur al op haar post om het plekje te bewaken. Dat lukte meer dan goed, want de buren kwamen niet opdagen. Het plekje werd snel ingepikt om alle dozen en tassen leeg te kunnen halen en uit te stallen.

Lees ook: Jackpot op de vrijmarkt: zo scoor je een Hollandse meester voor een prikkie

Naast de verkoop van spullen zullen ze vandaag ook pannenkoeken verkopen en kinderen schminken. Al het opgehaalde geld gaat naar de kinderen van het kindertehuis Batang Pinnanga. Adaja: "Dat betekent 'geliefd kind'. Zij vangen straatkinderen op die mishandeld of verwaarloosd zijn. We doen dit met een groep jongeren. Van de zomer gaan we daar naartoe. Het geld dat we hier ophalen gaat volledig naar het kindertehuis, want we betalen onze reis zelf."

Met haar collega-ambassadeur Pim Zaremba en nog tien anderen zetten ze zich vandaag vol in om een zo groot mogelijke Koningsdagomzet te behalen.

Stuur jouw foto!
Trotseer jij vanavond en/of morgen de kou en de regen om Koningsdag te vieren? Stuur je foto’s of video’s naar [email protected] of twitter ze met de hashtag #NHKoningsdag

Foto: Pim Zaremba