Ga naar Content

Vrienden neergestoken Nick Bood: "Leef met de dag, morgen kun jij het zijn"

ZAANDAM De vrienden van de neergestoken Nick Bood uit Zaandam kunnen nauwelijks geloven dat hun maatje er niet meer is. "Het is onbegrijpelijk. Je wilt het niet geloven."

De 16-jarige Nick overleed 29 april nadat hij op de A. F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam was neergestoken. Twee jongens uit Zaandam van 15 en 18 jaar oud zijn aangehouden in verband met de steekpartij. 

Lees ook: Vader Nick Bood als fotograaf naar fatale steekpartij eigen zoon: "Ik had al geen goed gevoel"

Nicks vrienden begrijpen er niets van dat de altijd zo rustige vriendelijke jongen er niet meer is. "Hij kon af en toe wel kattenkwaad uithalen, maar je boos maken, dat niet", vertelt een van hen aan NH Nieuws. 

'Klote'
"Je gelooft het niet, je wílt het niet geloven. En dan kom je hier en zie je al die bloemen en dan krijg je wel het besef", vertelt een ander, terwijl hij bij de bloemenzee staat op de plek waar Nick werd neergestoken. "Het is gewoon klote. Geen woorden voor", zegt een ander. 

Zaterdagavond liepen honderden mensen mee in een fakkeltocht ter nagedachtenis aan de tiener. "Het was heel indrukwekkend, heel mooi dat er zoveel mensen waren. Dat geeft je ook wel een goed gevoel."

Lees ook: Honderd fakkels voor doodgestoken Nick Bood (16)

Maar de vragen over het hoe en waarom overheersen onder de jongens. "Waarom hij? Zo jong. Waarom moest dit gebeuren, hoe kón dit gebeuren? Je blijft nu vragen wat er is gebeurd. Dat is wat je je continu afvraagt als je even stil bent."

De jongens proberen nu hun leven zonder Nick op te pakken. Dat is zwaar. "Je gaat heel anders in het leven staan. Je bent 16 jaar. Leef met de dag, want het kan met jou ook morgen maar zo gebeuren." 

abc5media_video_0

Foto: NH Nieuws