Ga naar Content
Noord-Holland

Amsterdammers rouwen om dood van geliefde straatkrantverkoper

5 september 2017, 16.13 uur · Aangepast 5 september 2017, 16.27 uur
Door: · Foto: Marcel Goudsblom

AMSTERDAM Verschillende Amsterdammers reageren geschokt op de dood van straatkrantenverkoper Jorge Miquel de Jesus Duarte. De man werd in augustus dood gevonden in het water in Amsterdam.

Marcel Goudsblom, zorgcodinator bij de Amsterdamse straatkrant Z!, oganiseert de afscheidsdienst. Hij is kapot van de dood van Jorge. "Hij stond heel positief in het leven," vertelt Goudsblom aan NH Nieuws. "Wij werkten al lange tijd samen en waren goede vrienden." 

Geliefd
Op facebook heeft een Amsterdammer het nieuws van Jorge's overlijden gedeeld. Veel mensen rouwen om zijn dood. "Mag ik je vragen te bidden of een kaarsje te branden voor Jorge", reageert iemand op het bericht. "Degene die zijn boodschappen haalt bij de AH op het Museumplein moet deze ontzettend lieve straatkrantverkoper kennen", schrijft ze ook. 

"Wat verdrietig. Rust zacht Jorge", schrijft een vrouw onder het bericht. "Tragisch inderdaad. Ben ook erg benieuwd wat er gebeurd is. Is iemand in staat naar de begrafenis te gaan en verslag uit te brengen? Of misschien moeten we allemaal maar tijd vrijmaken en gaan", schrijft een ander.

De afscheidsdienst is op donderdag 7 september om 10.00 uur op begraafplaats Sint Barbara, Spaarndammerdijk 312 in Amsterdam.