Ga naar Content

Lovende reacties op werelduurrecord handbiker Geert Schipper: "Een kippenvelmoment!"

ALKMAAR / SPANBROEK Nog net geen marathon reed paralympiër Geert Schipper vanmiddag in het Sportpaleis Alkmaar. Daar verbrak hij het werelduurrecord handbiken door op de wielerbaan in 42 kilometer en 165 meter te rijden. Noord-Hollanders zijn trots op de Spanbroeker.

En daarmee sneuvelde het oude record van 40 kilometer en 821 meter, dat sinds vorig jaar op naam stond van een Zwitserse handbiker. De poging, waar NH Nieuws live bij was, werd op de voet gevolgd door menig Noord-Hollander, die de paralympiër enthousiast aanmoedigde. 

Lees ook: Paralympiër Geert Schipper verbreekt het werelduurrecord handbiken

"Zet hem op Geert. Spanbroek is trots op je", reageert Alie van der Gracht-Hoek. Tineke Brussel is ook apetrots: "Geweldig Geert, wat een doorzettingsvermogen heb jij!" Hennie van der Meer kreeg zelfs kippenvel van de poging. "Topper hoor. Kippenvelmoment." Van Paul Vos krijgt Geert een "diepe buiging". 

Kapotgaan van begin tot eind
De paralympiër zelf is heel blij met zijn prestatie. "Man, man, man, het is kapotgaan van begin tot het eind", vertelt hij, terwijl hij nog liggend op zijn fiets een Radlertje aangereikt krijgt. "Ik merkte dat ik goed in het ritme zat. En ik dacht, het gaat me toch niet gebeuren dat ik 42 ga halen."

Een marathon werd het net niet. Toch vond Schipper het minder zwaar dan vorige keer. "Ik ben kapot, maar een stuk minder dan de vorige keer. Dat komt door de trainingen vooraf, een andere fiets en optimalere omstandigheden. Je gaat gewoon twee kilometer per uur harder. Dat is hard op de armpies."

Foto: NH Nieuws / Koen Bugter