Ajax-vrouwen hebben geen moeite met PEC Zwolle

6 mei 2018, 18.36 uur · Aangepast 6 mei 2018, 18.48 uur
Door: · Foto: ANP/Bas Czerwinski

ZWOLLE De vrouwen van Ajax hadden zondag ondanks de warmte weinig moeite met PEC Zwolle. Na twaalf minuten stond Ajax in Zwolle al met 0-2 voor door doelpunten van Desiree van Lunteren (foto). Na de rust zorgden Linda Bekker en Inessa Kaagman voor de 0-4 eindstand.

Ajax vloog uit de startblokken in Zwolle. Na twee minuten stuitte de bal al af op de lat en een minuut later opende Desiree van Lunteren de score. In de twaalfde minuut maakte Van Lunteren er ook 0-2 van.

Halverwege de eerste helft laste de scheidsrechter een drinkpauze vanwege het warme weer. Ook daarna kreeg Ajax weer veel kansen, waarbij de lat nieuwe doelpunten in de weg stond. Voor PEC Zwolle kon slechts een kansje worden genoteerd. Vlak voor rust kopte Esmee de Graaf de bal richting doel, maar met te weinig kracht.

Tweede helft
Na negen minuten in de tweede helft maakte Linda Bakker er 0-3 van voor Ajax.

Inessa Kaagman maakte er nog voor de tweede drinkpauze van de wedstrijd 0-4 van tegen een machteloos PEC Zwolle.

Koppositie
Ajax gaat in de kampioenspoule aan de leiding met 31 punten na vijf duels. PEC Zwolle staat op de vierde plek met 17 punten.

Opstelling PEC Zwolle: Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes, Giesen (Asbroek/32), Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf en Doejaaren (Weijkamp/40).

Opstelling Ajax: Kop, Van der Most, Van Dongen, Philtjens, Oudemast (Reichardt/67), Kaagman, Van Lunteren de Sanders/75), Van den Bighelaar, Bakker (Verhoeve/56), Zeeman, Van den Abbeele