Ga naar Content
ALKMAAR

Wout Weghorst: "Rare gedachte dat er zoveel geld wordt betaald"

26 juni 2018, 21.39 uur · Aangepast 26 juni 2018, 22.08 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Joep Leenen

ALKMAAR Het exacte bedrag is niet bekend gemaakt, maar om de nek van Wout Weghorst hangt sinds vandaag een prijskaartje van om en nabij de elf miljoen euro. VFL Wolfsburg was bereid het nog twee jaar lopende contract van de spits bij AZ af te kopen. Weghorst gaat er niet onder gebukt: "Zo werkt dat in het hedendaagse voetbal, maar soms is het wel een rare gedachte dat er zoveel geld wordt betaald."

"Het zijn flinke bedragen, maar ik vind het mooi dat AZ dat aan mij mag verdienen", vervolgt de 25-jarige aanvaller. "Al is het niet aan mij om het exacte bedrag te melden. Dat het een mooi bedrag is, dat is duidelijk. Het geeft veel vertrouwen dat Wolfsburg dat voor me over heeft."

Lees ook: Max Huiberts na vertrek Weghorst: "Het is als de voedselketen"

"Mezelf ontstijgen"
Wolfsburg had de aanvoerder van AZ langere tijd in het vizier. De ploeg die dit jaar ternauwernood degradatie uit de Bundesliga ontliep, is voor de Oranje-international de ideale volgende stap. "Vanaf het begin had ik een goed gevoel. De Duitse competitie past wel bij me. Hun manier van voetballen, de mentaliteit en de passie sluiten aan bij mijn persoonlijkheid. De doelstelling is om me ook bij Wolfsburg weer te ontstijgen. Ik wil ook daar een belangrijke speler worden. Daarna zien we wel verder."

"Voldaan gevoel"
Weghorst begon zijn profcarrière in de Jupiler League bij FC Emmen. Na twee jaar stapte hij over naar eredivisionist Heracles Almelo om vervolgens weer twee jaar later bij AZ uit te groeien tot international. "Daar ben ik AZ dankbaar voor. Ik kijk met een voldaan gevoel terug op mijn tijd bij AZ. Beide partijen vonden dat dit het beste moment was om te gaan." Nadat Weghorst vanochtend medisch was goedgekeurd, tekende hij een vierjarig contract in Duitsland.

Lees ook: Weghorst verruilt AZ voor VFL Wolfsburg