Ga naar Content

Het loopt storm op zomerkampen: "Heerlijk met die zon"

Nu de zomervakantie is begonnen gaan ook veel zomerkampen van start. Steeds meer kinderen gaan op kamp, merken de organiserende bedrijven. In Camperduin begon deze week een 'Strand Actie'-kamp.

Ruim dertig kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar genieten van een weekje strandleven in Camperduin. Ze slapen praktisch op het strand en zijn de hele dag in touw met activiteiten op en rondom het strand.

"We doen aan raften en mountainbiken of lekker chillen", vertelt een van de deelnemers. "Heerlijk met die zon, dan word je mooi bruin", vult een ander aan. Het mooie en warme weer helpt natuurlijk bij het slagen van de strandkamp.

50.000 jongeren
Steeds meer kinderen gaan op zomerkamp, blijkt uit cijfers van de verschillende kamp-organisatoren. Zo meldt Vinea Zomerkampen dat er jaarlijks grofweg zo'n 50.000 jongeren op kamp gaan en merken ze dit jaar een groei van meer dan 15 procent.

Dat komt door een steeds groter en gevarieërder aanbod van kampen, dus voor ieder wat wils. Ook vinden ouders het belangrijk dat hun kroost buitenspeelt en minder binnen achter een scherm hangt en zoeken ouders opvang voor hun kinderen tijdens de vakantie wanneer zij zelf nog moeten werken.

Foto: NH Nieuws