Ga naar Content
IJmond

Omrijden geblazen: Tolweg in Heemskerk gaat jaar lang dicht

28 december 2018, 10.04 uur
Door: · Foto: Gemeente Heemskerk

De Tolweg, een van de belangrijkste ontsluitingswegen van Heemskerk, gaat vanaf begin volgend jaar voor een jaar dicht. De gemeente heeft een aantal omleidingsroutes ingesteld.

Automobilisten worden via borden gewezen op de omleidingsroutes. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A9 en de Noorderweg, de Meerlanden en de Laan van Broekpolder. 

Binnen Heemskerk is de omleidingsroute via De Baandert - Mozartstraat - Johnher Geverslaan en de Jan Ligthartstraat. Het centrum blijft bereikbaar via De Baandert en Maerelaan. Voor fietsers geldt een andere route: zij hoeven maar een klein stukje om te fietsen. 

Bekijk hieronder de alternatieve routes in de IJmond

Volgens het Noordhollands Dagblad dreigt er een verkeerschaos te ontstaan door de sluiting. De gemeente neemt hierom een aantal maatregelen. Zo worden de verkeerslichten anders ingesteld.

Lees ook: Tolweg Heemskerk verandert in 'parkweg': veranderingen moeten hardrijders tegengaan

"De verwachting is dat de eerste weken van de afsluiting de overlast voor het verkeer het hevigst zal zijn", stelt de gemeente. "Na de eerste weken is de ervaring dat automobilisten gewend zijn aan de nieuwe situatie."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!