Ga naar Content
VENHUIZEN

Hoe is het met... Mathieu Boots

30 januari 2019, 15.06 uur · Aangepast 30 januari 2019, 15.37 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Willem Vernes

In de rubriek 'Hoe is het met...' gaan we op zoek naar bekende mensen uit de sportwereld uit het verleden. Deze week spraken we met Mathieu Boots, die in 2008 met FC Volendam voor het laatst kampioen werd.

Boots debuteerde op zijn 24e pas als profvoetballer bij Volendam. "Ik kwam vrij laat in het betaalde voetbal en dat heb ik tien jaar volgehouden. In de tussentijd ben ik een beetje blijven doorstuderen. En uiteindelijk ben ik opgeleid als accountant en belastingadviseur", vertelt hij in NH Sport.

Accountant
"Na mijn voetbalcarrière ben ik gestart bij een accountantskantoor en dat heb ik een jaar of acht gedaan. Inmiddels ben ik voor mezelf begonnen en nu doe ik mijn werk bij grote bedrijven in de buurt. Heel wat anders, maar wel ontzettend leuk en goed om weer een doel op zich te hebben."

Japan
Na zijn eerste periode bij FC Volendam vertrok Boots in 2003 naar het Japanse Yokohama FC. "Dat was fantastisch. Echt een supermooie levenservaring", zegt de verdediger. "Dat kwam zomaar op mijn pad en toen zijn we de uitdaging aangegaan. Op dat moment moest mijn tweede kind nog geboren worden, dus die geboorte moest ik missen helaas. Maar ik had in mijn contract laten zetten dat ik acht dagen weg mocht. Uiteindelijk was ik vlak na de geboorte aanwezig. We hebben daar twee jaar gezeten met het gezin. Een heel mooi land waar ik mij direct thuisvoelde."

Japanse taal
De taalbarrière was voor de geboren Venhuizenaar geen probleem. "Ik kon in die tijd wel een redelijk woordje Japans, maar dat moest ook wel. Ik had maar één Japanse collega die wat Engels kon spreken en de rest sprak alleen Japans. Je werd min of meer wel gedwongen om ook een beetje Japans te leren."

Kampioenschap FC Volendam
Ruim tien jaar geleden promoveerde Volendam voor het laatst naar de eredivisie. In het seizoen 2007/2008 werd Het Andere Oranje zelfs kampioen met Boots als aanvoerder. Het in ontvangst nemen van de schaal (foto) was een speciaal moment voor de Noord-Hollander. "Ik heb er ontzettend van genoten toen ik daar even alleen stond. Dat was echt supermooi. Dat was qua voetbal zeker het hoogtepunt in mijn carrière."

Lees ook: Hoe is het met... José Fortes Rodriguez
Lees ook: Hoe is het met... Jeroen Verhoeven
Lees ook: Hoe is het met... Ruud Bossen
Lees ook: Hoe is het met... Silvan Inia
Lees ook: Hoe is het met... Erik Heijblok 
Lees ook: Hoe is het met... Rowin van Zaanen
Lees ook: Hoe is het met... Barry van Galen
Lees ook: Hoe is het met... Eddy Putter
Lees ook: Hoe is het met... Milan Berck Beelenkamp
Lees ook: Hoe is het met... Vincent Gouttebarge
Lees ook: Hoe is het met... Gert Aandewiel

Lees ook: Hoe is het met... Jan Zoutman
Lees ook: Hoe is het met... Henk Wisman
Lees ook: Hoe is het met... Alami Ahannach
Lees ook: Hoe is het met... Nicolien Sauerbreij
Lees ook: Hoe is het met... Theo Timmermans
Lees ook: Hoe is het met... Jan Poortvliet