Ga naar Content
AMSTERDAM

Hoe is het met... Danny Schenkel

4 februari 2019, 14.40 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jane Wessels

In de rubriek 'Hoe is het met...' gaan we op zoek naar bekende mensen uit de sportwereld uit het verleden. Deze week spraken we met Danny Schenkel. Hij begon en eindigde zijn carrière in het betaalde voetbal bij Telstar, maar Schenkel speelde daartussenin ook nog zes jaar bij Sparta, twee jaar bij Willem II en een jaar op Cyprus bij AEK Larnaca.

"Op een gegeven moment was mijn situatie bij Willem II niet heel rooskleurig en bij Larnaca zochten ze een centrale verdediger. Zodoende kwamen we in contact en toen heb ik mijn spullen gepakt voor het avontuur."

AEK Larnaca
Bij Larnaca trof hij een heel Nederlands contingent. Ton Caanen was er trainer en Jordi Cruijff was de technisch directeur. Kevin Hofland, Gregoor van Dijk en Edwin Linssen speelden er ook al. "Het is een heel rustig land en altijd goed weer", vertelde hij lachend op een donkere dag in februari in Nederland.

Paul de Lange
In zijn eerste periode bij Telstar was hij ploeggenoot van Paul de Lange, die side-kick is voor NH Sport bij een wedstrijd van Telstar. "Paul was altijd een van de grappenmakers binnen de selectie", vertelt Schenkel. "Hij was wel aanwezig, vrij druk en altijd in voor een geintje. Maar hij werkte ook altijd hard."

Trainersdiploma
Na zijn spelerscarrière stortte Schenkel zich op het trainersvak met de ambitie om op die manier opnieuw terug te komen in het betaalde voetbal. "Ik heb afgelopen zomer mijn diploma UEFA A gehaald en ik train dit seizoen voor het eerst bij hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen. Via die weg wil ik stapjes zetten om terug te keren in het betaalde voetbal, waar wel mijn hart en passie ligt."

Bij Zwaluwen voldoet hij aan de doelstellingen, maar het is zijn eerste en tevens laatste jaar bij die club. "Ik ben om me heen aan het kijken naar een nieuwe uitdaging voor volgend seizoen."

Promotie met Sparta
Schenkel heeft niet zo veel gewonnen in zijn carrière, maar het hoogtepunt is de promotie met Sparta naar de eredivisie. Mike Snoei, nu trainer van Telstar, was toen de trainer bij Sparta.

"Hij was dat ook nog in de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Die verloren we thuis van Helmond Sport met 1-0 en toen moest Mike weg. Adri van Tiggelen nam het over en toen begon het te draaien. We pakten in vijf wedstrijden vijftien punten en daarna was het een groot feest op Het Kasteel."

Mike Snoei
Schenkel heeft goede ervaringen met Mike Snoei, ondanks dat die werd ontslagen bij Sparta. "Hij is een gedreven trainer, een beetje hetzelfde als hij als speler was. Verder een hele vriendelijke en fijne man om mee te werken. Wel iemand die een duidelijke visie heeft en weet waar hij naartoe wil en hoe hij dat wil bereiken. Als je kijkt naar vorig seizoen, toen heeft hij het fantastische gedaan met Telstar. Helaas is een aantal spelers vertrokken, ook door de goede resultaten natuurlijk, en dit jaar is het voor hem proberen opnieuw iets moois neer te zetten."

Lees ook: Hoe is het met... Mathieu Boots
Lees ook: Hoe is het met... José Fortes Rodriguez
Lees ook: Hoe is het met... Jeroen Verhoeven
Lees ook: Hoe is het met... Ruud Bossen
Lees ook: Hoe is het met... Silvan Inia
Lees ook: Hoe is het met... Erik Heijblok 
Lees ook: Hoe is het met... Rowin van Zaanen
Lees ook: Hoe is het met... Barry van Galen
Lees ook: Hoe is het met... Eddy Putter
Lees ook: Hoe is het met... Milan Berck Beelenkamp
Lees ook: Hoe is het met... Vincent Gouttebarge
Lees ook: Hoe is het met... Gert Aandewiel

Lees ook: Hoe is het met... Jan Zoutman
Lees ook: Hoe is het met... Henk Wisman
Lees ook: Hoe is het met... Alami Ahannach
Lees ook: Hoe is het met... Nicolien Sauerbreij
Lees ook: Hoe is het met... Theo Timmermans
Lees ook: Hoe is het met... Jan Poortvliet