Ga naar Content

Opgesloten bestuurders zamelen geld in voor inloophuis Pisa: "Extra steuntje in de rug"

Zes managers en bestuurders uit West-Friesland hebben zich gisteren - tijdens Wereldkankerdag - vrijwillig laten opsluiten in Inloophuis Pisa in Hoorn. Daarmee zamelden ze geld in waarmee het inloophuis haar activiteiten voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden kan voortzetten.

De bestuurders zaten de hele middag gescheiden van elkaar in aparte kamers opgesloten. Ze zamelden  geld in voor het inloophuis door een telefonisch een beroep te doen op hun netwerk. In elke uithoek van het pand werd urenlang driftig getelefoneerd. "Ik vind het een hele goede en symphatieke actie", aldus Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum. "Zeker met het tienjarig bestaan kunnen ze een extra steuntje in de rug gebruiken." 

Jubileum
Het inloophuis bestaat tien jaar en is bedoeld voor mensen die zelf kanker hebben of er in hun naaste omgeving mee te maken hebben of hebben gehad. "Je kunt hier elke dag in de week terecht voor een praatje", vertelt bestuurslid Marion Smorenburg. De activiteiten worden afgestemd op de behoefte: "Er is yoga, er zijn creatieve groepen, je kunt zingen of wandelen. Er wordt gekeken naar wat iemand nodig heeft."

Lees ook: Inloophuis voor kankerpatiënten in Katwoude

Wethouder van Volksgezondheid Marjon van de Ven maakte eind van de middag de opbrengst bekend: er werd maar liefst 22.000 euro opgehaald. Inloophuis Pisa is voor een groot deel afhankelijk van sponsoring door en donaties van bedrijven, organisaties en fondsen. Met de zoegeheten lock-up willen ze een structurele basis creëren om er voor te zorgen dat het inloophuis haar activiteiten voor de doelgroep ook de komende jaren kan blijven uitvoeren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!